از شر مراجعه حضوری به دادگاه ها و دادسراها خلاص شوید
نوشته شده توسط : مسعود کاظمی

در این آموزش سعی شده است که سامانه ثنا (ثبت نام الکترونیک و مشاهده ابلاغیه) به صورت عملی برای شما شرح داده شود.این سامانه برای دریافت الکترونیک اوراق قضایی (دادخواست، اخطاریه،احضاریه، جلب و …) می باشد.

فکر می کنم شما نیز با من موافق هستید که مراجعه حضوری به دادگاه ها و دادسراها موجب اتلاف وقت و زمان بسیاری از شهروندان می گردد.

بنابراین با یادگیری نحوه کار سامانه ثنا، در کمتر از 5 دقیقه می توانید از شر مراجعه حضوری به دادگاه ها و دادسراها برای پیگیری پرونده هایتان خلاص شوید.

امروز در این آموزش عملی شما نحوه ثبت نام و مشاهده ابلاغیه در سامانه ثنا برای پیگیری پرونده های قضایی خود را یاد خواهید گرفت تا دیگر نیاز به مراجعه حضوری به دادگاه ها نداشته باشید.

آموزش جامع سامانه ثنا شامل موارد زیر است :

آنچه یاد خواهید گرفت :
 

ابلاغیه چیست ؟

در فرآیند دادرسی در دادگاه ها طرفین باید از دعوا و مفاد آن مطلع باشند.بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع قانونگذار این امر را پیش بینی نموده و جزء قوانینی قرار داده است که حتما باید اجرا شوند.

پس از اینکه دعوایی در دادگستری مطرح شد، اولین دستور قضایی که از طرف دادگاه در مورد آن صادر می‌شود، ابلاغ است. ابلاغیه در واقع فرآیند آگاه سازی طرفین دعوا از مفاد دادرسی می باشد.

جزئیات بیشتر در ماده 302 قانون دادرسی مدنی آمده است :

 
هیچ حکم یا قراری را نمی‌توان اجراء نمود مگر این‌که به صورت حضوری و یا به صورت دادنامه یا رونوشت گواهی شده آن به‌ طرفین‌ یا وکیل آنان ابلاغ شده باشد. نحوه ابلاغ دادنامه و رونوشت آن برابر مقررات مربوط به ابلاغ دادخواست و سایر اوراق رسمی خواهد بود.
ماده 302 قانون دادرسی مدنی
 

مشاهده ابلاغیه الکترونیک

قبل از اجرای ماده 175 قانون آیین دادرسی کیفری، ابلاغ پرونده ها از طریق مامور ابلاغ انجام می گرفت.این قانون که در سال 1392 مصوب شد به قوه قضاییه اجازه می دهد که :

 
استفاده از سامانه‏ های (سیستم های) رایانه‏ ای و مخابراتی، از قبیل پیام نگار (ایمیل)، ارتباط تصویری از راه دور، نمابر و تلفن، برای طرح شکایت یا دعوی، ارجاع پرونده، احضار متهم، ابلاغ اوراق قضائی و همچنین نیابت قضائی با رعایت مقررات راجع به دادرسی الکترونیکی بلامانع است.
ماده ۱۷۵ قانون آیین دادرسی کیفری
 

همچنین ماده 655 آیین دادرسی کیفری تایید دیگری بر فرآیند الکترونیکی شدن اوراق قضایی می باشد :

 
در هر مورد که به موجب قوانین آیین دادرسی و سایر قوانین و مقررات موضوعه اعم از حقوقی و کیفری، سند، مدرک، نوشته، برگه اجرائیه، اوراق رای، امضاء، اثر انگشت، ابلاغ اوراق قضائی، نشانی و مانند آن لازم باشد صورت الکترونیکی یا محتوای الکترونیکی آن حسب مورد با رعایت سازوکارهای امنیتی مذکور در مواد این قانون و تبصره‌های آن کافی و معتبر است.
ماده 655 آیین دادرسی کیفری
 

سامانه الکترونیک قضایی (عدل ایران)

بدین ترتیب در سال 1395 قوه قضاییه خبر از راه اندازی سامانه ای داد که به موجب آن طرفین دعوا می توانند به صورت الکترونیک و در بستر آنلاین اوراق قضایی خود را مشاهده و پیگیری کنند.

سامانه سامانه الکترونیک قضایی (عدل ایران) دارای امکانات زیر می باشد:

  • ارائه و پیگیری دادخواست
  • ارائه و پیگیری شکواییه
  • ارائه و پیگیری اظهارنامه
  • ارایه لایحه
  • ارایه مدارک و مستندات پرونده
  • اطلاع‌رسانی پرونده
  • محاسبه هزینه دادرسی
 

سامانه ثنا (ثبت نام الکترونیک) چه کاربردی دارد؟

برای اینکه بتواید از سامانه الکترونیک قضایی و امکانات آن (مانند مشاهده ابلاغیه) استفاده کنید ابتدا باید از طریق سامانه ثنا به عنوان شخص حقیقی و یا حقوقی ثبت نام کنید.

این ثبت نام در دو مرحله الکترونیکی و حضوری از طریق دفاتر خدمات قضایی انجام می گیرد.پس از تکمیل ثبت نام یک رمز شخصی برای شما برای انجام خدمات به صورت الکترونیک صادر می شود.

منبع :https://dadmehromid.com/samaneh-sana/

 





:: برچسب‌ها: سامانه ثنا ,
:: بازدید از این مطلب : 907
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 11 اسفند 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: